ANN: one day workshop Structured authoring with FrameMaker and DITA-FMx, June 10 2010

Wim Hooghwinkel - idtp wim at idtp.eu
Thu May 13 09:11:26 PDT 2010


NLDITA, iDTP and Scripto (Yves Barbion) present a one day workshop Structured authoring with FrameMaker and DITA-FMx.

Date: June 10

Lacation: Utrecht, The Netherlands

Members of this list who attend the NLDITA 2010 conference day (June 9) will get a €100 discount on the workshop. Mention your discount code: Frame100.

More info on www.nldita.nl .

------------------------------------------------------

Description in Dutch:

 

DITA-FMx is een door  <http://t.ymlp106.com/beakamewakawmanau/click.php> Leximation en  <http://t.ymlp106.com/bmagamewacawmarau/click.php> Silicon Publishing ontwikkelde set van plug-ins en gestructureerde applicaties waarmee u in Adobe Framemaker DITA-XML-bestanden kunt creëren en bewerken. DITA-FMx breidt de DITA-functies van Adobe FrameMaker aanzienlijk uit en maakt het mogelijk om gestructureerd te schrijven volgens DITA in productieomgevingen. Op  <http://t.ymlp106.com/bjadamewaxawmatau/click.php> www.leximation.com/dita-fmx vindt u een gedetailleerd overzicht van DITA-FMx en een vergelijking met de standaard DITA-functies in Adobe FrameMaker.

 

Wat leert u in de workshop? - In de workshop neemt Yves Barbion u mee op een tocht doorheen het hele documentatieproces:

We analyseren en converteren een stukje van uw representatieve content in DITA-topics en we ontwerpen een prototype van een DITA-publicatie ("DITA map")

We ontwerpen nieuwe DITA-topics van verschillende informatietypes en we verzamelen die in een DITA-map.

We publiceren de DITA-map via FrameMaker in PDF-formaat.

Yves publiceert uw DITA-map in andere formaten via de DITA Open Toolkit.

 

Na de workshop hebt u een degelijk prototype van een DITA-map dat u later verder kunt gebruiken voor verschillende doeleinden, bijv. om DITA-editors of -contentmanagementsystemen te testen, voor opleidingen enz.

 

BYOL (Bring Your Own Laptop) - U brengt uw eigen laptop mee met daarop FrameMaker 7.2, 8 of 9 geïnstalleerd. Tijdens de workshop installeren we dan samen DITA-FMx en maken we hiermee een prototype van een DITA-map. Na de workshop kunt u aan de hand van dit prototype eventueel nog verdere begeleiding krijgen van een DITA-coach van Scripto.

 

Uw trainer - Yves Barbion is de zaakvoerder van Scripto, documentatie-expert en een door Adobe gecertificeerd FrameMaker-instructeur. Yves is al bijna 20 jaar actief in de wereld van technische communicatie en geeft op regelmatige basis training in Adobe FrameMaker, gestructureerd, topic-georiënteerd schrijven, technical writing.

 

Scripto is een Belgisch communicatie-adviesbureau, gespecialiseerd in:  technische en gebruikersdocumentatie ontwerpen, informatie modelleren met DITA.

Scripto schrijft technische en gebruikersdocumentatie en geeft hierin ook opleiding en coaching.

 

Meer informatie - Ga naar  <http://t.ymlp106.com/bbapamewaxawmavau/click.php> www.scripto.nu of www.nldita.nl voor meer informatie of stuur een e-mail naar info at nldita.nl .

 

Aanmelden kan via het  <http://t.ymlp106.com/buaiamewadawmanau/click.php> aanmeldformulier op nldita website.

  _____  

Kind regards, vriendelijke groet,

Wim Hooghwinkel

 




More information about the framers mailing list